Složení: Dřišťál plod Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso. Balení: 70 g Dřišťály jsou husté trnité keře. Vyskytují se v mírných zeměpisných šířkách Evropy, Asie, severní Afriky a Severní Ameriky. Zralé plody dřišťálu (dřišťálky) jsou jedlé, mají nakyslou chuť a používají se v kuchyni. Dřišťálu obecnému se lidově říká dračí jahody nebo bílé trní. Léčivé účinky dřišťálu Plody dřišťálu mají vysoký obsah vitaminu C a vitaminu... Celý popis
Koupit za 72 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Grešík Dřišťál plod 70 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
72 Kč
Koupit za 72 Kč
Dřišťál plod 70g Grešík
Doprava:
86 Kč
Skladem
69 Kč
Koupit za 69 Kč
Dřišťál plod 70 g Grešík (Sušené plody)
Doprava:
69 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
Grešík Dřišťál plod 70 g
Doprava:
55 Kč
72 Kč
Koupit za 72 Kč
GREŠÍK Dřišťál plod 70 g
Doprava:
69 Kč
Skladem
80 Kč
Koupit za 80 Kč
Popis
Složení: Dřišťál plod
Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso.
Balení: 70 g
Dřišťály jsou husté trnité keře. Vyskytují se v mírných zeměpisných šířkách Evropy, Asie, severní Afriky a Severní Ameriky.
Zralé plody dřišťálu (dřišťálky) jsou jedlé, mají nakyslou chuť a používají se v kuchyni. Dřišťálu obecnému se lidově říká dračí jahody nebo bílé trní.
Léčivé účinky dřišťálu
Plody dřišťálu mají vysoký obsah vitaminu C a vitaminu K, četné minerální látky, stopové prvky a organické kyseliny, působí antioxidačně.
Pro léčebné účely se brzy na jaře nebo na podzim sbírá kůra z kořenů a kmínků, v dubnu a květnu list. Odvar z listí nebo kůry pomáhá při onemocnění jater, ledvin, ledvinových kaméncích, zánětech žlučníku, zánětech močových cest, na žaludeční vředy, na oční záněty čistí krev, působí močopudně a pomáhá při lupence.
Využití
Červené podlouhlé bobule mají měkkou texturu a příjemně nakyslou chuť. Můžeme je používat všude, kde používáme citróny.
Plody můžeme usušit – hodí se k přípravě čaje i jako koření na maso. Z čerstvých připravujeme džemy, marmelády, sirupy, přidáváme je do kompotů, nakládáme do octa. Jsou bohaté na pektin. Bobule dřišťálu rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s dalším kořením a používáme k ochucování masových kuliček, karbanátků, paštik, k přípravě marinád a do některých pikantních omáček. Hodí se také do nádivek, dušených pokrmů a masových jídel. Sušené bobule po jemném orestování uvolní chuť. Sypou se na některé pokrmy s rýží. Čerstvé bobule nasypeme v poslední chvíli na pečené jehněčí nebo skopové maso, popukají a na maso se rozprskne jejich kyselá šťáva.
Příprava: buď přímá konzumace 1-2 lžičky denně nebo ve formě čaje. Hodí se i jako koření na maso.
Balení: 70 g
Dřišťály jsou husté trnité keře. Vyskytují se v mírných zeměpisných šířkách Evropy, Asie, severní Afriky a Severní Ameriky.
Zralé plody dřišťálu (dřišťálky) jsou jedlé, mají nakyslou chuť a používají se v kuchyni. Dřišťálu obecnému se lidově říká dračí jahody nebo bílé trní.
Léčivé účinky dřišťálu
Plody dřišťálu mají vysoký obsah vitaminu C a vitaminu K, četné minerální látky, stopové prvky a organické kyseliny, působí antioxidačně.
Pro léčebné účely se brzy na jaře nebo na podzim sbírá kůra z kořenů a kmínků, v dubnu a květnu list. Odvar z listí nebo kůry pomáhá při onemocnění jater, ledvin, ledvinových kaméncích, zánětech žlučníku, zánětech močových cest, na žaludeční vředy, na oční záněty čistí krev, působí močopudně a pomáhá při lupence.
Využití
Červené podlouhlé bobule mají měkkou texturu a příjemně nakyslou chuť. Můžeme je používat všude, kde používáme citróny.
Plody můžeme usušit – hodí se k přípravě čaje i jako koření na maso. Z čerstvých připravujeme džemy, marmelády, sirupy, přidáváme je do kompotů, nakládáme do octa. Jsou bohaté na pektin. Bobule dřišťálu rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s dalším kořením a používáme k ochucování masových kuliček, karbanátků, paštik, k přípravě marinád a do některých pikantních omáček. Hodí se také do nádivek, dušených pokrmů a masových jídel. Sušené bobule po jemném orestování uvolní chuť. Sypou se na některé pokrmy s rýží. Čerstvé bobule nasypeme v poslední chvíli na pečené jehněčí nebo skopové maso, popukají a na maso se rozprskne jejich kyselá šťáva.
Parametry
Výrobce | Grešík |
Hmotnost | 70 g |